historische vereniging warder

Skip Navigation Links

Welkom op de website van historische vereniging warder

Historische Vereniging Warder werd opgericht op 21 januari 2011.

Onze doelstelling is om de geschiedenis van Warder in kaart te brengen en toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Om dit te bereiken houden we twee maal per jaar een leden-bijeenkomst en brengen we jaarlijks een jaarboekje en een nieuwsbrief uit.

De vereniging telt ongeveer 250 leden.
Mocht u ook lid willen worden, kunt u zich aanmelden op onze aanmeldingspagina (bovenstaand menu: Lid worden? ) of een e-mail sturen naar info@historischwarder.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer.

Actuele ontwikkelingen

Op onze pagina Actueel  vindt u het laatste nieuws over de vereniging of over deze website.
Hier vindt u de volgende onderwerpen:
- Ledenbijeenkomst vrijdagavond 16 november 2018
- Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing.
- Actie om nieuwe leden te werven succesvol!

Foto van de maand

Hieronder laten wij elke maand een bijzondere foto zien uit ons archief. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.
foto van de maand
Dit is Vokeltje Pottgiesser getrouwd met Jan Pauw in de deuropening van de boerderij op wat toen Warder 20 was en dat is ook het huidige huisnummer.
Op de melkbussen is te zien JnP wat staat voor Jan Pauw. Met al die melkbussen die opgehaald werden was het onvermijdelijk om te laten zien dat het jouw melkbussen waren.
Zo te zien heeft ze brood en krentenbrood gehaald en in haar andere hand een flesje? De foto wordt geschat halverwege de jaren dertig.
 
 
  Aflevering "Polder op de schop",
NPO Andere Tijden 9 apr. 2016
 
   
  Donaties en sponsoring: